הוראות הכנה
מרכיבים
16 "טייגר" שרימפס
½ כוס שמן זית
75 גרם שקדים חלוטים
3 שיני שום פרוסות
1 בצל קטן קצוץ דק
2 פלפלי צ'ילי מיובשים קצוצים דק
3 עגבניות תמר מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 עלה דפנה
1 פרוסת לחם לבן קלויה קלות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חומץ שרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מטגנים קלות את החסילונים בשמן הזית עש שהם מוכנים. מוציאים את החסילונים ומניחים בצד. מטגנים באותו שמן את השקדים והשום להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הצ'ילי והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את עלה הדפנה ומבשלים מספר דקות על אש גבוהה. כותשים בעלי ומכתש את השום עם השקדים, הלחם והפטרוזיליה. מוסיפים את התערובת למחבת עם מעט מים. מתבלים במלח, פלפל וחומץ. מוסיפים את החסילונים ומבשלים ביחד חמש דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון