הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף במשקל 1.2 ק"ג מחולק ל-8
100 מ"ל שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 עגבניות תמר מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
125 מ"ל יין לבן מתוק
1 כוס ציר עוף
1 עלה דפנה
2 שיני שום קצוצות
1 כף שקדים טחונים
מספר חוטי זעפרן
40 גרם שוקולד מריר מגורר
1 כף פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף ברנדי
2 לובסטרים מבושלים
אופן ההכנה
מייבשים את העוף עם מטליות נייר. מתבלים כל חלק של העוף במלח ופלפל. מחממים 4 כפות שמן זית בסיר גדול וסוגרים את העוף ומשחימים מכל הכיוונים. מנמיכים את האש. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כדקה ביחד. מוסיפים את היין, ציר העוף ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית. כותשים בעזרת עלי ומכתש את השום, השקדים, הזעפרן, השוקולד, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הברנדי ושאר שמן הזית. מוסיפים את התערובת הזאת לסיר. חוצים את הלובסטרים ומוסיפים לסיר. מבשלים על סף רתיחה כעשר דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון