חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק נוגט - חלביצה/טורונה/זעבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק לבן בסגנון טופי עמוס אגוזים brהתוניסאים קוראים לו טורונה brהמרוקאים קוראים לו זעאבן brהתורכים/ בולגרים קוראים לו חלביצה brאבל האמת שהשם לא משנה הטעם מדהים לאלה שיש סתימות רופפות זהירות !!!
ממתק נוגט - חלביצה/טורונה/זעבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק לבן בסגנון טופי עמוס אגוזים brהתוניסאים קוראים לו טורונה brהמרוקאים קוראים לו זעאבן brהתורכים/ בולגרים קוראים לו חלביצה brאבל האמת שהשם לא משנה הטעם מדהים לאלה שיש סתימות רופפות זהירות !!!
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק'ג סוכר
1 כוס דבש
2 חלבוני ביצים
1 מקל וניל
מים עד לכסוי
כמה טיפות לימון
וכמה טיפות זהר
200 ג"ר צנובר או פיסטוק חלבי או שקדים מקולפים קלויים על מחבת
200 ג"ר חמוציות יבשות או צימוקים או כל פרי יבש או מיקס
אופן ההכנה
1. בסיר מכניסים את הסוכר הדבש המים הלימון מקל הוניל וטיפות ההדר
ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך
2. במיקסר מקציפים את 2 חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח
3. יוצקים (לאחר הוצאת מקל הוניל) תוך בחישה חזקה ומתמדת
את קצף החלבונים עד למרקם עבה וחזק
4. להוסיף שקדים, אגוזים ,פיסטוקים
5. יוצקים לתבנית אינגליש שצופתה בנייר פרגמנט או פיירקס ומקררים ללילה בחדר
6. הופכים וחותכים לקוביות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: דורי
שתף את המתכון