הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק'ג סוכר
1 כוס דבש
2 חלבוני ביצים
1 מקל וניל
מים עד לכסוי
כמה טיפות לימון
וכמה טיפות זהר
200 ג"ר צנובר או פיסטוק חלבי או שקדים מקולפים קלויים על מחבת
200 ג"ר חמוציות יבשות או צימוקים או כל פרי יבש או מיקס
אופן ההכנה
1. בסיר מכניסים את הסוכר הדבש המים הלימון מקל הוניל וטיפות ההדר
ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך
2. במיקסר מקציפים את 2 חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח
3. יוצקים (לאחר הוצאת מקל הוניל) תוך בחישה חזקה ומתמדת
את קצף החלבונים עד למרקם עבה וחזק
4. להוסיף שקדים, אגוזים ,פיסטוקים
5. יוצקים לתבנית אינגליש שצופתה בנייר פרגמנט או פיירקס ומקררים ללילה בחדר
6. הופכים וחותכים לקוביות
מגיש:
מקור: דורי
שתף את המתכון