הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן זית
1/2 בצל
2 כוסות גזר גמדי קפוא
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות "לקט נורמנדי"(כרובית, גזר, ברוקלי)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות אבקת מרק בצל (קנור)
1 כף אבקת מרק עוף (קנור)
אופן ההכנה
בסיר 3 ליטר- לחמם שמן זית , לחתוך את הבצל לקוביות קטנות
ולהשחים היטב. בזמן ההשחמה של הבצל, לערבב (בכלי נפרד) את שאר המרכיבים.
כאשר הבצל השחים היטב- להוסיף את התערובת של המים והירקות עם התבלינים אל הסיר ולהביא לרתיחה על אש גדולה.
כאשר המרק רותח, לערבב היטב, להקטין את האש ולכסות את הסיר במכסה.
לבשל 1/2 שעה ולכבות את האש. כאשר המרק התקרר מעט לרסק את תוכן המרק בממחה ידני. אפשר לאכול מיד או לחלק לכלים קטנים (2 מנות בכ"א) לכסות במכסה מתאים לקרר לטמפרטורת החדר ולהעביר למקפיא את המנות של המרק שלא יאכלו באותה ארוחה.
כדאי להפשיר מספר מנות ,לפי הצורך,מן המרק הקפוא יום קודם במקרר ולערבב היטב לפני החמום מחדש.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון