הוראות הכנה
מרכיבים
4 חזות חוגלה
3 כפות שמן זית
150 גרם בייקון מעושן
1 בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות
1 כרישה פרוסה דק
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
150 גרם נקניקיות צ'וריסוס
2 כפות קמח
1 כוס ציר עוף
1 כוס יין לבן
8 עלי כרוב גדולים מורתחים
קמח לקימוח
2 ביצים טרופות
2 כפות שומן אווז
1 שן שום קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חוצים את חזות החוגלה ומשפשפים אותם במלח ופלפל. מחממים שתי כפות שמן זית בסיר ומשחימים את חזות החוגלה מכל הכיוונים. מוסיפים את הירקות למעט עלי הכרוב. מבשלים יחד על אש נמוכה כרבע שעה. במקביל מטגנים את הנקניקיות במחבת עמוקה בשארית שמן הזית. כאשר הנקניקיות מוכנות מוסיפים אותן לסיר עם הירקות. בשמן הנותר במחבת של הנקניקיות מערבבים את שתי כפות הקמח עד שהצבע של הקמח הופך לצהוב. מערבבים פנימה את ציר העוף והיין הלבן תוך כדי ערבוב מתמיד. מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות עד להסמכה ומערבבים במידת הצורך.
מוציאים מהסיר את הנקניקיות וחזות החוגלה ומצננים בצד. פורסים את הנקניקיות ומחזירים לסיר. טוחנים את הכל למחית תוך שימוש בממחה ידני. מוסיפים פנימה את רוטב היין ומבשלים ביחד על אש נמוכה. עוטפים את חזות החוגלה בעלי הכרוב. מצפים את עלי הכרוב במעט קמח ובביצה טרופה. מחממים את שומן האווז במחבת עמוקה ומטגנים את הכרוב הממולא עד להזהבה נאה. מוציאים מהמחבת ומספיגים על נייר סופג. כותשים את השום, הפטרוזיליה והצנוברים עם שתי כפות מהרוטב בעזרת מכתש ועלי. מוסיפים את התערובת הכתושה לרוטב ומתבלים במעט מלח ופלפל.מכניסים לסיר הרוטב את הכרוב הממולא למשך כחמש דקות לספיגת טעמים.
מגישים עם הרוטב מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון