הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג' כבש טחון
600 ג' עגל טחון
1 בצל קצוץ
מלח פלפל
זר פטרוזיליה קצוץ
לרוטב:
2 ק"ג עגבניות
2-3 בצלים חתוכים לרבעים
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף קצוץ
לפיתה
50 גר´ שמרים טריים( 1/2 1 כף שמרים יבשים)
3 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים לראש עיסה (לשמרים)
1 כף שמן
2 כפית מלח
1 קג´ קמח לבן רגיל
1/4 2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
1.לקצוץ את הבצל ואת הפטרוזיליה .
2.לערבב עם הבשרים וללוש לעיסה אחידה.
3.ליצור קבבים ולשפד על שיפודים. אוללא שיפוד
4.לשפד בצל חתוך ועגבניות על שיפודים.
5.לצלות את הקבבים והעגבניות על המנגל עד שיזפון חלקי.(להוריד ולשמור בצד).
6.לקלוף את העגבניות למעוך במזלג.להוסיף את הבצלים ולבשל לרגע ביחד עד למיזוג טעמים.
**** אפשר להוסיף רסק עגבניות למי שרוצה, ואפשר להוסיף שיני שום כתושות מלח ופלפל.
7.לבשל עד שנוצר רוטב סמיך. להוסיף את הקבבים ולבשל ביחד כמה דקות עד שמתחממים
היטב.
8.מעבירים לכלי לתנור ומכסים ואוטמים בבצק לפיתה מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל250 מעלות ל10 דקות.
פיתה:
*להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות.
*ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים.
*להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
*ללוש לבצק כ 10 דקות. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-8-5 דקות עד לקבלת בצק
אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
*לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס´ פעמים בכדי שיצופה במעט
שמן,לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול
מהנפח המקורי.
*לטפוח על הבצק (להוצאת אויר) ולהחזירו לגודלו המקורי.
*מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-120 גר´(כדור טניס). משטחים/מרדדים כל כדור
לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח לתפיחה של 20 דקות.
*מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור ומחכים
שהתנור יתחמם למקסימום
*עובדים עם 3-4 יחידות בו זמנית, פותחים את התנור ומניחים 3-4 יחידות על התבנית החמה
וסוגרים.
הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט.
מוצאים ומניחים לצינון, ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות. יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה, יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פעולה.
מגיש:
מקור: חוסם ממסעדת אל באבור
שתף את המתכון