חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חבושים ממולאים - דולמה יה בא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חבושים ממולאים - דולמה יה בא brמאכל דגל במיטבח הפרסי brאיזו מנה יפה טעימה ומבשמת סוחטת מחמאות
חבושים ממולאים - דולמה יה בא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חבושים ממולאים - דולמה יה בא brמאכל דגל במיטבח הפרסי brאיזו מנה יפה טעימה ומבשמת סוחטת מחמאות
הוראות הכנה
מרכיבים
6חבושים בינוניים, דומים בגודלם
¼ק"ג בשר בקר טחון צלעות או צוואר
½כוס שמן זית
1בצל קצוץ דק
¼כוס אורז שטוף
1כפית מלח
¼כפית קינמון טחון
¼כפית כמון טחון
¼כפית הל טחון
¼כפית פלפל שחור טחון טרי
1כוס סוכר חום בהיר
1כוס ציר בשר
¼כוס מיץ לימון סחוט טרי
¼כוס חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים ¼ כוס שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
2. מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב עד שצבעו משתנה.
3. מוסיפים אורז, ½ כוס מים, מלח, קינמון, כמון, הל ופלפל.
מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 15 דקות.
4. רוחצים היטב חבושים, קוטמים את חלקו העליון של כל אחד מהם
ושומרים בצד. מרוקנים את בשר החבוש כך שתישאר מעטפת בעובי כ-1
ס"מ, ושומרים בצד.
5. בוזקים על כל חבוש מרוקן כפית סוכר, ממלאים במלית ומכסים בחלקהחתוך. מסדרים את
החבושים הממולאים בסיר רחב, יוצקים פנימה את ציר הבשר, ומטפטפים מעט שמן על כל
אחד מהם.
6. מכסים את הסיר במגבת מטבח, מניחים עליה את המכסה ואוספים את שוליה כלפי מעלה
כמו בבישול אורז מבשלים על להבה נמוכה שעה.
7. בקערה קטנה מערבבים מיץ הלימון, שארית הסוכר החום וחומץ.
יוצקים על החבושים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת.
מדי פעם אוספיםאת הנוזלים בכף ומזליפים על החבושים כדי שלא יתייבשו.
מגישים חם בסיר הבישול.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: גדעון כלימיאן
שתף את המתכון