הוראות הכנה
מרכיבים
6חבושים בינוניים, דומים בגודלם
¼ק"ג בשר בקר טחון צלעות או צוואר
½כוס שמן זית
1בצל קצוץ דק
¼כוס אורז שטוף
1כפית מלח
¼כפית קינמון טחון
¼כפית כמון טחון
¼כפית הל טחון
¼כפית פלפל שחור טחון טרי
1כוס סוכר חום בהיר
1כוס ציר בשר
¼כוס מיץ לימון סחוט טרי
¼כוס חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים ¼ כוס שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
2. מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב עד שצבעו משתנה.
3. מוסיפים אורז, ½ כוס מים, מלח, קינמון, כמון, הל ופלפל.
מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 15 דקות.
4. רוחצים היטב חבושים, קוטמים את חלקו העליון של כל אחד מהם
ושומרים בצד. מרוקנים את בשר החבוש כך שתישאר מעטפת בעובי כ-1
ס"מ, ושומרים בצד.
5. בוזקים על כל חבוש מרוקן כפית סוכר, ממלאים במלית ומכסים בחלקהחתוך. מסדרים את
החבושים הממולאים בסיר רחב, יוצקים פנימה את ציר הבשר, ומטפטפים מעט שמן על כל
אחד מהם.
6. מכסים את הסיר במגבת מטבח, מניחים עליה את המכסה ואוספים את שוליה כלפי מעלה
כמו בבישול אורז מבשלים על להבה נמוכה שעה.
7. בקערה קטנה מערבבים מיץ הלימון, שארית הסוכר החום וחומץ.
יוצקים על החבושים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת.
מדי פעם אוספיםאת הנוזלים בכף ומזליפים על החבושים כדי שלא יתייבשו.
מגישים חם בסיר הבישול.
מגיש:
מקור: גדעון כלימיאן
שתף את המתכון