הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב לבן קטן
2 לבבות ארטישוק טריים
¼ ק"ג אספרגוס
½ כרובית מופרדת לפרחים
¼ ק"ג שעועית ירוקה
½ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
½ כפית פפריקה חריפה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית פפריקה מתוקה
250 גרם לחם לבן ישן פרוס דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
שוטפים היטב את כל הירקות. חותכים את כולם (למעט הכרובית) לחתיכות קטנות. מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את כל הירקות (כולל העגבניות) לסיר. יוצקים ליטר מים ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופטרוזיליה. מרתיחים, מכסים ומבשלים כעשרים דקות. מסדרים את הלחם בתבנית אפייה. מסדרים את הירקות על הלחם ויוצקים מעל את הרוטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכחמש דקות. מגישים בתבנית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון