הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מותן טלה חתוך לקוביות בגודל של ביס
2 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים גדולים
½ כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום חתוכות לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
1 כוס יין לבן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
משרים את הפלפל המיובש בחצי ליטר מים חמים למשך שעה. מוציאים מהמים (שומרים את המים בצד) וחותכים לקוביות. משחימים את הטלה מכל הכיוונים בשמן הזית. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים להזהבה קלה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מוסיפים את המים בהם השתמשנו להשרות את הפלפלים. מרתיחים כעשרים דקות. מוסיפים את העגבניות, הפלפל הירוק, הפלפל המיובש והיין. מבשלים ביחד כארבעים דקות כאשר מערבבים מדי פעם.
לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון