הוראות הכנה
מרכיבים
לקוקוס:
1 כוס סוכר לבן
קמצוץ מלח
1/3 כוס מים
1/3 כפית תמצית וניל
1 קופסא חלב קוקוס
200-250 גרם קוקוס טחון לפתיתים עדינים
(אם הקוקוס לא עדין מספיק אפשר להעביר במעבד מזון)
גנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
300 גרם שוקולד מריר משובח (השתמשתי בשוקולד 56%)
1 כפית קפה נמס טוב
אופן ההכנה
הכנת הקוקוס
1. בסיר שמים סוכר מלח ומים ומרתיחים. מבשלים לסירופ עד שמסמיך, אבל לא מזהיב (דרגת כדור רך). מוסיפים את חלב הקוקוס והווניל וממשיכים לבשל בהרתחה עד שמסמיך שנית.
2.מוסיפים את הקוקוס ומבשלים בערבוב מספר דקות. הנקודה שצריך להפסיק לבשל היא שנראה שהקוקוס שמועלה מתחתית הסיר בשעת ערבובו מתחיל להתייבש. (סה"כ זמן הבישול של הקוקוס לקח לי 10 דקות).
3.מעבירים לתבנית בעלת דפנות גבוהות ומשטחים (השתמשתי בתבניות אלומיניום חד פעמית בגודל בינוני קטן). מצננים למשך לילה לפחות מחוץ למקרר. לפני ציפוי השוקולד מעבירים לשעתים למקפיא.
הכנת הגאנש שוקולד
1.בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד והקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה וסמיכה. מסירים מהאש. יוצקים על הקוקוס הקפוא, מנערים להוצאת בועות אוויר ומחזירים למקפיא למספר שעות. חותכים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ בעודו קפוא, מסדרים בצלחות הגשה, ושומרים במקרר כשעה לפני ההגשה
מגיש:
מקור: sjarjar
שתף את המתכון