הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים:
1/2 ק"ג אגסים, קלופים
1/2 בקבוק יין אדום
1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
לתחתית ולדפנות:
1 כוס חלב
1 חבילה ביסקוטיים
למוס הגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 שקיקים של ג'לטין
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 מיכלים גבינה לבנה 9%
אופן ההכנה
אופן הכנת האגסים:
1.שמים בסיר את האגסים, היין, הסוכר והמים ומבשלים מעל להבה בינונית כחצי שעה, או עד שהאגסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
2.מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקרר 3 שעות עד לילה. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
הבסיס והדפנות:
1.שמים את החלב בקערית, טובלים קלות את הבישקוטים ומסדרים אותם בצמוד לדפנות התבנית ולבסיסה. (אני חתכתי את הקצוות כדי שיעמדו בקלות).
2.מסדרים מלמעלה את חצאי האגסים, כשהצד העגול למעלה. (כאמור הכנתי אפרסקים).
3.יוצקים את השמנת לקערת המערבל, מוסיפים ת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה אך רכה.
4.שמים בכוס את אבקת הג'לטין ומיץ התפוזים ומערבבים במזלג, למרקם חלק. מחממים כדקה במיקרו (אני חיממתי 20 שניות) ומערבבים שוב עד שאין גושים.
5.שמים את הגבינה בקערה ומוסיפים את הג'לטין תוך טריפה. מוסיפים גם את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, למוס אחיד.
6.יוצקים את המוס על האגסים שבתבנית ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, או עד שהמוס מתייצב. להגשה, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לשרלוט, משחררים את הקפץ ומוציאים מהתבנית.
מגיש:
מקור: מיכל אלחלל
שתף את המתכון