חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק ברוטב יין (של ששת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במתכון הזה איכות היין מאוד חשובה,מכיוון שהוא מרכיב עיקרי ברוטב. brמתכון קל ופשוט ומאוד טעים. brבתאבון!
סטייק ברוטב יין (של ששת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במתכון הזה איכות היין מאוד חשובה,מכיוון שהוא מרכיב עיקרי ברוטב. brמתכון קל ופשוט ומאוד טעים. brבתאבון!
הוראות הכנה
מרכיבים
*סטייקים של פילה בקר או סינטה במשקל 200 גרם כל אחד
*מלח ופלפל שחור גרוס
*1 כוס יין אדום יבש (מומלץ קברנה סוביניון איכותי)
*1 ענף תימין
*1 כף סוכר
*1/2 כוס ציר בקר או עוף
*מעט שמן (בערך כף)
אופן ההכנה
1.מחממים את המחבת על להבה בינונית 3-4 דקות.
2.ממליחים ומפלפלים את הסטייקים.
3.מוסיפים למחבת מעט שמן,מגבירים את הלהבה,מחממים חצי דקה ומטגנים את הסטייקים: סינטה או פילה (מה שבחרתם) כדקה וחצי מכל צד לדרגת מדיום רייר-מדיום.
4.מוציאים את הסטייקים לצלחת ומכסים אותה.
5.מוסיפים למחבת יין,מתבלים בתימין וסוכר ומצמצמים למחצית.
מוסיפים ציר ומצמצמים שוב לחצי מהכמות. מחזירים את הסטייקים למחבת למשך חצי דקה לאיחוד טעמים, ומעבירים לצלחת הגשה.
6.מסננים את הרוטב ויוצקים על הסטייקים. מגישים מיד עם פירה שיספוג את הטעם של הרוטב.
בתאבון!
מגיש:
מקור: ששת
שתף את המתכון