הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת האורז הדביק הבסיסי -
אורז
מים
להכנת המנה
3 כוסות אורז דביק
1 כוס חלב קוקוס (מהקופסאות המוכרות)
1/3 כוס סוכר
מעט מלח
מנגו קלוף ומגולען ופרוס
מעו חלב מרוכז ממותק (ניתן להשיג גם בחנויות הנ"ל)
אופן ההכנה
הכנת האורז הדביק -
משרים את האורז בקערה עם שפע מים במשך לילה או 3 שעות לפחות במים חמים.
מסננים ומניחים את האורז בכלי אידוי מיוחד או ברשת צפופה מעל סיר גדול עם מים עד מחצית גובהו ומניחים בתוכו את הסלסילה. מוודאים שיש 3-2 ס"מ רווח בין הסלסילה למים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך ומבריק.
הופכים על מגש ומאווררים בתנועות קיפול עדינות, כדי להיפטר מגושים.
שומרים בקערה מכוסה במקום חמים עד ההגשה (אבל לא יותר משעתיים).
הרכבת המנה
מעבירים לקערה עמוקה ויוצקים מעל את מחצית כמות חלב הקוקוס ומניחים בצד ל- 20 דקות (עד ההגשה).
לפני ההגשה יוצקים את שארית חלב הקוקוס מעבירים לקעריות הגשה.
נהיחים מעל את המנגו הפרוס - כשהוא קר מאוד.
מעל יוצקים מעט חלב מרוכז ממותק ומגישים מייד.
האורז צריך להיות חמים אבל לא חם מאוד וגם לא קר.
מפגש הטעמים והמרקמים הוא "פצצות לגבות" 🙂
מגיש:
מקור: תאילנד וגם ששת במזרח הרחוק
שתף את המתכון